买 iPhone 11 前先忍手,用呢张信用卡买额外送多张机票

  • 发布时间:2021-02-28 14:01:19 来源:
标签:

买野用信用卡储 Asia Miles 里数係唔少人都会做嘅事,但係平时大家都未必留意到啲优惠。

其实买新手机呢啲大额野前,最紧要留意清楚个信用卡优惠,因为用啱卡係可以买 iPhone 送机票。呢轮的话,如果你未申渣打信用上的话就啱哂。

基本盘:签 $7,500 就有来回机票

依家用 渣打 Asia Miles 万事达卡买野有足够多嘅里数赠送优惠,先讲基本盘。渣打 Asia Miles 万事达卡迎新优惠係签 $7,500 就会有 18,000 Asia Miles。

首 $1,000 签账($0.2 = 1 里)最多 5,000 Asia Miles
其后 $6,500 签账($0.5 = 1 里)最多有 13,000 Asia Miles

根据 Asia Miles 依家嘅对换比,18,000 Asia Miles 可以换到来回机票,也都可以搵到来回崟山机票。如果再多少少,去到 20,000 Asia Miles 直接可以换到来回东京、大阪、褔冈等等。

专用连结再送 2500 里,够飞来回东京

如果透过以下申请渣打亚洲万里通万事达卡,由即日起至 2020 年 1 月 2 日额外 2500「Asia Miles」里数,即係话你最终会有 18,000 Asia Miles + 2,500 Asia Miles,共有 20,500 Asia Miles。连东京、大阪、名古屋、褔冈呢啲热门城市都都飞到,所以话买手机前真係睇清楚。

Samsung S21 & S21+:差别在屏幕大小,相机变焦可用维持 20倍 Zoom

Samsung S21 Ultra:3倍+10倍光学变焦可用达 30倍

至于日常嘅信用卡消费储里数表格就可以睇友站或者下表,额外多 2500 里嘅专用连结在此:https://u.852point.com/scasiamiles

本地零售HK$6 = 1 里外币签账HK$4 = 1 里网上签账(港币)HK$4 = 1 里网上签账(外币)HK$4 = 1 里本地餐饮HK$4 = 1 里自动转账 / 缴交账单不适用网上缴费不适用PayMe 增值HK$6 = 1 里WeChat Pay 增值不适用八达通自动增值HK$6 = 1 里

  • 版权声明:本文版权归原作者所有,转载文章仅为传播更多信息之目的,如作者信息标记有误,请第一时间联系我们修改或删除,多谢。